Šta kuvamo sutra: Ručak od tri sastojka

Pripremite se za ukusno posno zadovoljstvo! Pečene paprike sa pirinčem su idealan izbor za brzinski ručak bez mesa. Oduševite se jednostavnošću pripreme i bogatim ukusom ovog posnog obroka.

Sastojci:

4 velike crvene paprike
1 šolja pirinča (oko 200g)
2 kašike maslinovog ulja

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Operite paprike, presecite ih na pola i očistite od semenki i drške. Ako želite, možete ih i malo posoliti.

Skuvajte pirinač prema uputstvu sa pakovanja. Obično se koristi 1 šolja pirinča na 2 šolje vode. Kuvajte ga na laganoj vatri dok ne upije svu tečnost i postane mekan.

U međuvremenu, uključite rernu da se greje na 200 stepeni Celzijusa.

Kada je pirinač skuvan, procedite ga i stavite u veliku činiju. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja i dobro promešajte da se sjedini.

Napunite pripremljene paprike pripremljenim pirinčem.

Uzmite pleh za pečenje i stavite paprike na njega.

Pecite paprike u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20-25 minuta, ili dok paprike ne omekšaju i blago ne porumene.

Poslužite toplo kao ukusan i zdrav posni ručak.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.