Šta kuvamo sutra: Ljuti pasulj

Otkrijte recept za ukusni posni ljuti pasulj koji će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i hranljivim sastojcima. Savršen obrok za posne dane.

Sastojci:

2 šolje belog pasulja (prethodno potopljenog preko noći)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 čena belog luka
2 paradajza (ili 1 konzerva seckanog paradajza)
1 crvena paprika
1 suva ljuta papričica (po želji, za jači ukus)
1 kašika ulja
So, biber, suvi začin (po ukusu)
Peršunov list za posipanje

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Ocedite potopljeni beli pasulj i isperite ga pod hladnom vodom.

U velikom loncu zagrejte ulje. Dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.

Dodajte sitno iseckanu šargarepu i krompir isečen na kockice. Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta.

Dodajte seckan beli luk i crvenu papriku isečenu na kolutove. Dinstajte još nekoliko minuta.

Dodajte oceđen beli pasulj i nalijte dovoljno vode da prekrije sve sastojke (oko 8-10 šolja vode).

Dodajte seckane paradajze ili seckani paradajz iz konzerve. Ako koristite suvi začin, sada je vreme da ga dodate.

Dodajte suvu ljutu papričicu ako želite ljutiju supu. Pazite da je ne razbijete, već je samo stavite u supu da pusti aromu.

Posolite i pobiberite po ukusu.

Kuvajte supu na srednje niskoj temperaturi dok pasulj i povrće ne omekšaju (obično traje oko 1,5 do 2 sata). Povremeno promešajte i dodajte vodu ako je potrebno.

Kad je supa gotova, izvadite suvu ljutu papričicu (ako ste je dodali) i bacite je.

Poslužite supu posutu seckanim peršunovim listom.

Ova posna ljuta pasulj supa je hranljiva i puna ukusa, idealna za posni ručak. Uživajte u obroku!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.