Šta kuvamo sutra: Šniclu kao iz restorana

Kombinacija hrskave šnicle mekanog sira i kremastog sosa čini šniclu pravim gastronomskim iskustvom. Saznajte kako da je lako pripremite i uživate u bogatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.

Evo kako je možete pripremiti:

Sastojci:

4 svinjske ili pileće šnicle (oko 150-200g svaka)
100g kačkavalja (trapista ili nekog drugog tvrdog sira)
4 kriške šunke
2 jaja
Brašno za valjanje
So i biber po ukusu
Ulje za prženje

Za sos:

1 crni luk
2 čena belog luka
200ml pavlake za kuvanje
1 kašika senfa
1 kašika paradajz paste
So i biber po ukusu

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Prvo pripremite šnicle. Ako su previše debele, možete ih malo izlupati čekićem za meso kako biste ih tanje razvukli. Posolite i pobiberite svaku šniclu.

Na svaku šniclu stavite krišku šunke i komadić sira, a zatim pažljivo uvijte šnicle tako da šunka i sir budu unutra.

Umutite jaja u dubokom tanjiru, a u drugom tanjiru stavite brašno.

Uvaljajte svaku šniclu u brašno, pa je zatim umočite u umućena jaja.

U velikoj tiganju, zagrijte dovoljno ulja da prekrije dno tiganja i pržite šnicle dok ne postanu zlatno smeđe sa svake strane. To obično traje oko 5-7 minuta po strani, zavisno o debljini šnicli.

Dok se šnicle prže, pripremite sos. Sitno iseckajte crni i beli luk i propržite ih na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte paradajz pastu i senf, pa promešajte.

Sada dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj sa lukom i mešajte dok se sos ne zgusne. Po potrebi dodajte so i biber po ukusu.

Kad su šnicle gotove, stavite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

Poslužite šnicle prelivene sosom i po želji ih ukrasite listićima peršuna ili kolutićima limuna.

Uživajte u ovom ukusnom srpskom jelu!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.