Šta kuvamo sutra: Uštipke koji osvajaju sve

Volite kreativne recepte? Isprobajte našu verziju punjenih uštipaka od tikvica, savršenih za obrok ili užinu. Recept donosi spoj svežih sastojaka i bogatih aroma koji će vas osvojiti.

Sastojci:

Za uštipke:

2 manje tikvice
2 jaja
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
So i biber po ukusu
Ulje za prženje

Za fil:

150 g sitnog sira (feta, krem sir ili slično)
1 manji luk
1 čen belog luka
Sveža mirođija ili peršun, sitno seckani
So i biber po ukusu

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Tikvice operite, očistite i izrendajte na krupnoj strani rende. Posolite ih blago i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi se oslobodila višak tečnosti.

U međuvremenu, pripremite fil. Sitno iseckajte luk i beli luk. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U činiji umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Dobro promešajte.

Ocedite tikvice od viška tečnosti, stavite ih u čistu krpu i dobro je stisnite kako biste izbacili što više tečnosti.

Umutite izrendane tikvice sa pripremljenim filom od luka i belog luka. Dodajte sitno seckanu mirođiju (ili peršun), sir, so i biber po ukusu. Promešajte sve sastojke dok se ne sjedine.

Ugrejte dublji tiganj sa uljem na srednjoj temperaturi.

Kašikom vadite smesu i pržite uštipke sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi. Napomena: Uštipci se prže na isti način kao i obični uštipci, samo je smesa od tikvica nešto mekša pa budite nežni prilikom okretanja.

Vadite uštipke na papirni ubrus da upije višak ulja.

Poslužite tople, kao samostalan obrok uz jogurt ili neki drugi preliv po želji.

Uživajte u ukusnim punjenim uštipcima od tikvica!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.