Šta kuvamo sutra: Pileću obrok salatu

Otkrijte autentičan recept za  pileću obrok salatu. Pileće trake, hrskavi krutoni i bogati dresing spojeni su u savršenom balansu ukusa. Isprobajte ovaj tradicionalni zalogaj sa domaćim šmekom.

Sastojci:

Za salatu:

1 glavica zelene salate (iceberg ili Romaine)
200 g pilećih grudi, skuvanih i iseckanih na trake
100 g prepečenih krutona
50 g rendanog parmezana

Za dresing:

2 čena belog luka, sitno iseckana
2 fileta inćuna, sitno iseckana
1 žumanac
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
1/2 kašičice dijonskog senfa
So i biber po ukusu

Foto: Pixabay

Priprema dresinga:

U dubokoj činiji izgnječite beli luk i inćune viljuškom dok ne dobijete pastu.

Dodajte žumance i dijonski senf. Dobro promešajte.

Postepeno dodajte maslinovo ulje, lagano muteći viljuškom ili žicom za mućenje, dok se sve dobro ne sjedini.

Dodajte sok od limuna, so i biber po ukusu. Promešajte i ostavite sa strane.

Priprema krutona:

Isecite hleb na kockice.

Na tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i propržite kockice hleba dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe. Ostavite ih da se ohlade.

Priprema salate:

Operite i osušite listove zelene salate. Isecite ih na veće komade.

U velikoj činiji ili na tanjiru rasporedite isečenu zelenu salatu.

Dodajte preko nje pileće trake.

Slaganje salate:

Preko piletine pospite prepečene krutone.

Prelijte pripremljenim dresingom, vodeći računa da ga ravnomerno rasporedite po celoj salati.

Finalni dodaci:

Na vrhu pospite rendani parmezan.

Po želji, možete dodati i nekoliko inćuna za dodatnu aromu.

Posluživanje:

Salatu poslužite odmah kako bi ostala hrskava i ukusna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.