Šta kuvamo sutra: Hrskavo zadovoljstvo iz mora

Otkrijte ukusnu tajnu pohovanih lignji s našim jednostavnim receptom. Hrskavi komadići morske poslastice, preliveni alevom paprikom, dočaravaju neodoljivu kombinaciju tradicije i inovacije.

Sastojci:

500 g očišćenih lignji
2 jaja
150 g brašna
100 g prezli
1 kašičica aleve paprike
So po ukusu
Sveže mleveni biber po ukusu
Ulje za prženje

Priprema lignji:

Očistite lignje tako što ćete odstraniti unutrašnje organe i kožu. Isperite ih pod hladnom vodom i ostavite da se dobro ocede.

Priprema tiganja:

U dublji tiganj sipajte dovoljno ulja da prekrije lignje prilikom prženja. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.

Foto: Pixabay

Priprema smese za pohovanje:

U jednoj plitkoj posudi razmutite jaja viljuškom.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prezle, alevu papriku, so, i biber.
Pohovanje lignji:

Svaku lignju umočite u razmućena jaja, pa je potom valjajte u smesi sa brašnom i prezlama. Pazite da se smesa lepo uhvati na lignje kako bi bile hrskave i ukusne.

Prženje lignji:

Kada je ulje dovoljno zagrejano (možete proveriti ubacivanjem malog komadića hleba – ako počne da se prži i peni, ulje je spremno), pažljivo spustite lignje u tiganj. Nemojte pretrpavati tiganj, pržite lignje u manjim serijama kako biste osigurali ravnomerno pečenje.

Pržite lignje sa svake strane oko 2-3 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave. Pazite da ne prepečete lignje jer mogu postati gumaste.

Posluživanje:

Pohovane lignje izvadite iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se višak masnoće upio.

Poslužite ih toplo uz limunove kriške ili neki drugi omiljeni sos po želji.

Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom receptu za pohovane lignje! Služe se kao fantastičan glavni obrok ili kao ukusan prilog uz različite salate. Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.