Isprobajte naš recept za sočan pohovani oslić bez kostiju – hrskavi fileti obloženi začinjenim brašnom i prezlama, idealan obrok za celu porodicu. Saznajte kako lako pripremiti ovu ukusnu poslasticu na tradicionalan način!
Sastojci:
4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
So i biber po ukusu
1 šolja brašna
2 jaja
1 šolja prezli
Biljno ulje za prženje
Limunova kriška (za posluživanje)
Uputstvo:
Priprema sastojaka:
Operite filete oslića i pažljivo ih posolite i pobiberite sa obe strane. Možete koristiti i druge začine po želji za dodatnu aromu.
Priprema za pohovanje:
U tri odvojene posude pripremite sledeće:Prva posuda: Brašno
Druga posuda: Jaja (umutite ih viljuškom)
Treća posuda: Prezle
Pohovanje:
Ugrejte biljno ulje u dubokom tiganju ili šerpi na srednje jakoj vatri. Ulje treba da bude dovoljno duboko da prekrije filete oslića.
Uvaljajte svaki filet oslića prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pazite da dobro pokrijete svaku stranu fileta i da se slojevi lepo povežu.
Prženje:
Pažljivo spustite pripremljene filete u vruće ulje. Pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi, što obično traje oko 3-4 minuta sa svake strane, zavisno o debljini fileta.
Ocedite:
Kad su fileti oslića lepo zlatno smeđi i hrskavi, izvadite ih iz ulja i stavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Posluživanje:
Poslužite pohovani oslić topao, uz limunove kriške i omiljeni prilog, kao što su krompir salata, krompir pire, povrće ili tartar sos.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.