Šta kuvamo sutra: Hrskave filete obložene začinjenim brašnom i prezlama

Isprobajte naš recept za sočan pohovani oslić bez kostiju – hrskavi fileti obloženi začinjenim brašnom i prezlama, idealan obrok za celu porodicu. Saznajte kako lako pripremiti ovu ukusnu poslasticu na tradicionalan način!

Sastojci:

4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
So i biber po ukusu
1 šolja brašna
2 jaja
1 šolja prezli
Biljno ulje za prženje
Limunova kriška (za posluživanje)

foto: Pixabay

Uputstvo:

Priprema sastojaka:

Operite filete oslića i pažljivo ih posolite i pobiberite sa obe strane. Možete koristiti i druge začine po želji za dodatnu aromu.

Priprema za pohovanje:

U tri odvojene posude pripremite sledeće:Prva posuda: Brašno
Druga posuda: Jaja (umutite ih viljuškom)
Treća posuda: Prezle

Pohovanje:

Ugrejte biljno ulje u dubokom tiganju ili šerpi na srednje jakoj vatri. Ulje treba da bude dovoljno duboko da prekrije filete oslića.

Uvaljajte svaki filet oslića prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pazite da dobro pokrijete svaku stranu fileta i da se slojevi lepo povežu.

Prženje:

Pažljivo spustite pripremljene filete u vruće ulje. Pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi, što obično traje oko 3-4 minuta sa svake strane, zavisno o debljini fileta.

Ocedite:

Kad su fileti oslića lepo zlatno smeđi i hrskavi, izvadite ih iz ulja i stavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Posluživanje:

Poslužite pohovani oslić topao, uz limunove kriške i omiljeni prilog, kao što su krompir salata, krompir pire, povrće ili tartar sos.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.