Šta kuvamo sutra: Domaća bela čorba

Domaća bela čorba – recept koji spaja jednostavnost i pun ukus. Sve što vam je potrebno su osnovni sastojci i malo vremena da pripremite ovu klasiku. Oduševite svoje goste ili porodicu ovom tradicionalnom čorbom koja nikada ne izlazi iz mode.

Evo recepta za domaću belu čorbu:

Sastojci:

2 pileća fileta (oko 300g svaki)
1 šargarepa
1 krompir
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike maslaca
2 kašike brašna
1 litar pileće supe
200 ml pavlake za kuvanje
So i biber po ukusu
Peršun za garniranje

foto: Pixabay

Uputstvo:

Operite piletinu pod hladnom vodom i isecite je na male komade. Posolite i pobiberite po ukusu.

U velikom loncu, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte iseckani crni luk i propržite ga dok ne postane staklast.

Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana dok ne postane blago zlatno smeđa.

Dodajte naseckani beli luk, šargarepu i krompir isečene na kolutove. Nastavite da dinstate povrće i piletinu još nekoliko minuta.

Pospite brašno preko svega i promešajte dobro kako biste napravili svetlu zapršku.

Polako dolijte pileću supu, stalno mešajući kako biste izbegli grudvice. Smanjite vatru i pustite da čorba krčka oko 15-20 minuta, ili dok povrće i piletina ne budu skuvani.

Kada je povrće i piletina skuvani, dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Pustite da se čorba zagreje, ali nemojte je provesti kroz ključanje nakon dodavanja pavlake kako biste sprečili da se pavlaka razdvoji.

Po ukusu, dodajte so i biber. Pobrinite se da čorba bude dovoljno začinjena.

Poslužite belu čorbu toplu, posutu seckanim peršunom za dodatnu aromu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.