Šta kuvamo sutra: Savršeni pohovani sir

Probajte naš fantastičan recept za pohovani sir i doživite savršenu kombinaciju hrskavog omotača i topljenog sira. Brzo, jednostavno i neodoljivo!

Sastojci:

200 g tvrdog sira (možete koristiti gouda, edamer, cheddar ili neki drugi tvrdi sir)
1 jaje
1/2 šolje mleka
1/2 šolje brašna
1 šolja prezli
So i biber po ukusu
Ulje za prženje

Uputstvo:

Foto: Pixabay

Isecite sir na kriške ili štapiće. Možete odabrati željenu debljinu, ali preporučuje se da budu oko 1 cm debeli.

U jednoj plitkoj činiji razbijte jaje i dobro ga umutite.

U drugoj činiji stavite brašno, a u trećoj činiji stavite prezle.

U svaku krišku sira pospite malo soli i bibera po ukusu.

Svaku krišku sira prvo umačite u brašno, zatim u umućeno jaje i na kraju u prezle. Pazite da svaka strana sira bude ravnomerno obložena.

Stavite dublju šerpu na šporet i sipajte ulje tako da prekrije dno šerpe za otprilike 2-3 cm. Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.

Kada je ulje dovoljno zagrejano (možete proveriti dodavanjem male količine prezli – ako proključa oko njih, ulje je spremno), pažljivo spustite komade sira u vrelo ulje.

Pržite sir dok ne postane zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute sa svake strane.

Koristite šupljikavu kašiku ili cediljku da izvadite pohovane komade sira iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.

Poslužite pohovani sir topao uz omiljeni umak (npr. tartar sos, ketchup ili majonez) i garnirajte svežim peršunom ili limunovim klinovima po želji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.