Šta kuvamo sutra: Recept za tradicionalni domaći sataraš

Savršenstvo u svakom zalogaju – probajte našu verziju domaćeg sataraša. Iskoristite sveže sastojke i uživajte u tradicionalnom ukusu u udobnosti svog doma.

Domaći sataraš je omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima.

Sastojci:

6-8 crvenih paprika
4-6 paradajza
2 veće glavice crnog luka
2 čena belog luka
3-4 kašike ulja
So i biber po ukusu
1 kašičica šećera
1 kašičica suvog začina (npr. origano ili bosiljak)
Ako volite ljuto, možete dodati i malo sitno seckane ljute papričice po ukusu

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Prvo, operite crvene paprike, odstranite peteljke i semenke, pa ih isecite na trake ili kolutove, kako vi preferirate.

U većem loncu zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk te propržite dok ne postanu staklasti i blago zlatno smeđi.

Dodajte iseckane crvene paprike u lonac i dinstajte ih uz povremeno mešanje oko 10-15 minuta, dok ne omekšaju.

U međuvremenu, oljuštite paradajze tako što ćete ih preliti vrelom vodom i zatim skinuti kožicu. Nakon što su paprike omekšale, iseckajte paradajze i dodajte ih u lonac.

Smanjite vatru na nisku i kuvajte sve zajedno oko 20-30 minuta, uz povremeno mešanje. Paradajzi će se raspasti i stvoriti sočnost sataraša.

Dodajte so, biber, šećer i suvi začin po ukusu. Ako volite ljuto jelo, sada dodajte i sitno seckane ljute papričice.

Nastavite kuvanje još 10-15 minuta, ili dok sataraš ne postane gušći i svi sastojci ne budu dobro sjedinjeni.

Sklonite sa vatre i pustite da se ohladi nekoliko minuta pre posluživanja.

Poslužite sataraš kao prilog uz sveže kuvane krompiriće, pire krompir, ili ga koristite kao umak uz razna jela.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.