Šta kuvamo sutra: Recept za posne punjene medaljone

Bez mesa, ali sa puno ukusa – posni medaljoni punjeni bogatim miksom pečuraka i spanaća čine savršeno glavno jelo. U našem detaljnom receptu otkrijte kako se kreira ovo ukusno jelo, uz upute za pripremu punjenja i mirisnog paradajz sosa koji doprinosi autentičnom ukusu jela.

Sastojci:

Za medaljone:

300g posnog sojinog mesa
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja naseckanih pečuraka
1 šolja spanaća, iseckanog
1 šolja prezli
1/4 šolje biljnog mleka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu

Za sos:

2 šolje pasiranog paradajza
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašika suvog začina (origano, bosiljak, peršun)
So i biber po ukusu

Foto: Pixabay

Uputstvo:

U većoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane staklast.

Dodajte naseckane pečurke i spanać u šerpu. Dinstajte još nekoliko minuta dok pečurke ne omekšaju, a višak tečnosti ispari.

U međuvremenu, u većoj posudi, pomešajte posno sojino meso, prezle, biljno mleko, so i biber. Dodajte dinstane pečurke, spanać i luk, pa sve dobro izmešajte.

Oblikujte smesu u medaljone željenog oblika i veličine.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Pržite medaljone sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi. Prebacite ih na tanjir sa kuhinjskim papirom da upije višak masnoće.

Za sos, koristite isti tiganj u kojem ste pržili medaljone. Dodajte crni luk i beli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti.

Dodajte pasirani paradajz i suvi začin. Promešajte, smanjite vatru i kuvajte sos oko 10-15 minuta, povremeno mešajući. Posolite i pobiberite po ukusu.

Ulijte deo sosa preko prženih medaljona da ih prekrijete. Ostatak sosa poslužite uz medaljone.

Poslužite posne punjene medaljone uz prilog po izboru, kao što su kuvani pirinač, krompir ili bareno povrće.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.