Šta kuvamo sutra: Ukusne kobasice pečene po starinskom receptu

Isprobajte autentičan recept za pripremu sočnih kobasica u rerni, inspirisan tradicijom. Otkrijte kako spoj domaćih začina i svežih sastojaka stvara neodoljivu kombinaciju ukusa.

Sastojci:

6-8 komada kobasica (po izboru, recimo svinjskih ili pilećih)
2 glavice crnog luka
2-3 paprike (crvene, zelene ili žute)
2-3 čena belog luka
2 kašike ulja (ulje po izboru, kao što je suncokretovo)
So i biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike (opciono, za malo ljutine)
1 šolja bujona ili vode

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Uključite rernu da se greje na 200°C.

Operite paprike, očistite ih od semenki i naseckajte na trakice. Takođe, oljuštite crni luk i iseckajte ga na tanke kolutove. Beli luk sitno iseckajte.

U velikoj tavi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte naseckane paprike i dinstajte ih još nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Dodajte beli luk, so, biber i alevu papriku (ako koristite) u tavu sa povrćem. Promešajte sve sastojke i dinstajte još minut-dva dok se mirisi ne oslobode.

Uklonite tavu sa vatre i ostavite da se smesa malo ohladi.

Uklonite kožicu sa kobasica i svaku kobasicu presecite napola, ali ne do kraja. Neka kobasice ostanu povezane s jedne strane.

Napunite unutrašnjost svake kobasice pripremljenom smesom od povrća.

Uzmite veći pleh za pečenje i premažite ga malo uljem kako se kobasice ne bi zalepile.

Položite napunjene kobasice u pleh i sipajte bujon ili vodu oko njih, to će pomoći da se održi vlažnost tokom pečenja.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite kobasice oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu lepo zapečene i unutrašnjost se skuva.

Nakon pečenja, izvadite pleh iz rerne i ostavite da se kobasice malo prohlade pre služenja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.