Šta kuvamo sutra: Otkrijte čaroliju kineske kuhinje uz naš recept

Ispunite svoju kuhinju mirisima i ukusima Kine uz naš vodič za pravljenje kineskog rižota. Recept korak po korak za neodoljiv obrok.

Sastojci:

2 šolje dugog zrnastog pirinča
400g pilećeg mesa (ili po želji, možete koristiti škampi, svinjetinu ili tofu)
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 jaja
2-3 kašike ulja (suncokretovo ili kikiriki ulje)
4 kašike soja sosa
1 kašika susamovog ulja
1/2 kašičice bibera
So po ukusu
1 šolja graška (opciono)
1 šolja kukuruza (opciono)

Uputstvo:

foto: Pixabay

Operite pirinač i stavite ga da se kuva prema uputstvu na pakovanju. Nakon što se skuva, ostavite ga da se ohladi.

Dok se pirinač kuva, naseckajte pileće meso (ili izaberite drugi protein) na sitne komade. Takođe, naseckajte šargarepe, paprike, crni i beli luk.

Zagrijte veliki tiganj ili wok na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje i propržite pileće meso dok ne postane belo i potpuno skuvano. Ako koristite škampe, dodajte ih u tiganj i kuvajte dok ne postanu roze.

Dodajte crni i beli luk, šargarepe, i paprike u tiganj. Pržite povrće 2-3 minuta dok ne omekša.

Pomerite povrće i meso na jednu stranu tiganja i razbijte jaja na drugoj strani. Lagano promešajte jaja dok ne budu skuvana, a zatim ih sjedinite sa povrćem i mesom.

Dodajte ohlađeni kuvani pirinač u tiganj i dobro promešajte sa ostalim sastojcima.

Dodajte soja sos, susamovo ulje i biber, a zatim promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili začine.

Ako želite, dodajte grašak i kukuruz, i sve zajedno kuvajte još nekoliko minuta.

Posolite po ukusu i promešajte još jednom.

Poslužite kineski rižoto topao i uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.