Šta kuvamo sutra: Pečurke koje do sada sigurno niste probali

Probajte ovaj ukusan recept koji će vas oduševiti. Saznajte kako pripremiti  savršen obrok za celu porodicu.

Recept za pripremu pečuraka u vinu:

Sastojci:

500 g svežih šampinjona (ili drugih pečuraka po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike suncokretovog ulja
1 čaša crnog vina
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
1/2 kašike suvog začina (npr. origano ili majčina dušica)
1/2 kašike seckanog peršuna

Uputstvo:

foto: Pixabay

Operite i očistite pečurke, a zatim ih naseckajte na kolutove ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. Sitnije pečurke možete ostaviti cele.

Crni luk i beli luk sitno iseckajte.

U široj tiganju, zagrejte suncokretovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti, oko 2-3 minuta.

Dodajte naseckane pečurke u tiganj sa lukom i belim lukom. Pržite ih dok ne puste svoj sok i dok taj sok ne ispari, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte.

Posle toga, pospite brašnom po pečurkama i dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.

Sipajte čašu crnog vina preko pečuraka i promešajte. Neka vino proključa i krčka na srednje niskoj temperaturi dok se većina tečnosti ne redukuje, a pečurke omekšaju. Ovo će trajati oko 10-15 minuta.

Začinite so, biberom, suvim začinom i seckanim peršunom po ukusu. Nastavite kuvanje još nekoliko minuta kako bi se začini sjedinili sa pečurkama.

Servirajte pečurke u vinu dok su tople. Mogu se poslužiti kao predjelo uz tost ili kriške svežeg hleba, ili kao prilog uz meso ili testeninu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.