Isprobajte ovaj autentični recept za karfiol u tavi i uživajte u bogatom ukusu tradicionalne kuhinje.
Sastojci:
1 srednje velika glavica karfiola
2-3 čena belog luka
2-3 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
1 kašika seckanog peršuna (opciono, za garnirung)
Operite karfiol pod mlazom hladne vode i rasecite ga na male cvetove. Ako su cvetovi veći, možete ih dodatno iseći na manje komade.
U velikoj tavi, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
Isecite beli luk na tanke kolutove ili sitno iseckajte.
Dodajte beli luk u zagrijano ulje i propržite ga oko 1 minutu ili dok ne postane blago zlatno smeđi.
Dodajte cvetove karfiola u tavu i dobro promešajte kako bi se ravnomerno rasporedili.
Posolite i pobiberite karfiol po ukusu. Možete dodati i druge začine po želji, kao što su origano, tucana paprika ili čili flakes za dodatnu aromu.
Smanjite vatru na srednje nisku i pokrijte tavu. Pustite karfiol da se krčka oko 10-15 minuta ili dok ne postane mekan. Povremeno proveravajte i promešajte kako biste sprečili da se karfiol zagori ili se lepi za dno tave.
Kada je karfiol mekan i blago zapečen, sklonite ga sa vatre.
Poslužite karfiol topao, posut seckanim peršunom kao ukras, ako želite.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.