Šta kuvamo sutra: Paradajz čorbu

Recept za čorbu  može biti jednostavan i brz za pripremu. Evo recepta za čorbu od paradajza sa tri osnovna sastojka:

Sastojci:

800 g paradajza (svežeg ili konzerviranog)
1 crni luk
2 čena belog luka
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje (opciono)
Mleko (opciono, za kremastu teksturu)

foto: Pixabay

Uputstva:

Operite paradajz i naseckajte ga na kolutove ili koristite konzervirani paradajz.

U velikoj šerpi, zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri.

Iseckajte crni luk i beli luk na sitno i dodajte ih u šerpu. Pržite ih nekoliko minuta dok luk ne postane staklast.

Dodajte naseckane paradajze u šerpu i kuvajte ih još nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste sok.

Ako želite kremastu čorbu, sada možete dodati malo mleka. Dodajte po ukusu, ali obično je dovoljno oko 1/2 šolje mleka. Mešajte dok se sve dobro sjedini.

Začinite čorbu solju i biberom po ukusu.

Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte čorbu još 10-15 minuta, povremeno mešajući.

Kada je čorba gotova, možete je poslužiti kao toplu ili hladnu. Možete je ukrasiti listićima svežeg bilja ili parmezanom po želji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.