Recept za čorbu može biti jednostavan i brz za pripremu. Evo recepta za čorbu od paradajza sa tri osnovna sastojka:
Sastojci:
800 g paradajza (svežeg ili konzerviranog)
1 crni luk
2 čena belog luka
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje (opciono)
Mleko (opciono, za kremastu teksturu)
Uputstva:
Operite paradajz i naseckajte ga na kolutove ili koristite konzervirani paradajz.
U velikoj šerpi, zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri.
Iseckajte crni luk i beli luk na sitno i dodajte ih u šerpu. Pržite ih nekoliko minuta dok luk ne postane staklast.
Dodajte naseckane paradajze u šerpu i kuvajte ih još nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste sok.
Ako želite kremastu čorbu, sada možete dodati malo mleka. Dodajte po ukusu, ali obično je dovoljno oko 1/2 šolje mleka. Mešajte dok se sve dobro sjedini.
Začinite čorbu solju i biberom po ukusu.
Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte čorbu još 10-15 minuta, povremeno mešajući.
Kada je čorba gotova, možete je poslužiti kao toplu ili hladnu. Možete je ukrasiti listićima svežeg bilja ili parmezanom po želji.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.