Otkrijte neodoljivu kombinaciju domaćih fahitas tortilja sa sočnim pilećim trakama i šarenim paprikama, začinjenim prema tradicionalnom receptu. Pogledajte kako pripremiti ovu ukusnu i pikantnu poslasticu koja će oduševiti vaša čula.
Sastojci:
Za marinadu:
500 g pilećih fileta, isečenih na trake
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica kumina u prahu
So i biber po ukusu
Za fahitas:
Marinirano pileće meso
1 crvena paprika, isečena na trake
1 žuta paprika, isečena na trake
1 zelena paprika, isečena na trake
1 crveni luk, isečen na tanke trake
1 kašika ulja
8 tortilja
Grated kačkavalj
Kisele pavlake, guacamole i salsa za posluživanje
Sveži peršun ili korijander za garniranje
Uputstvo:
Pomešajte sve sastojke za marinadu – maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, mlevenu papriku, kumin, so i biber. Dodajte pileće trake i dobro izmešajte kako bi se meso ravnomerno pokrilo marinadom. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta, ili bolje još duže, u frižideru.
Zagrejte kašiku ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte marinirane pileće trake i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe i kuvane kroz, otprilike 5-7 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
U istom tiganju dodajte još malo ulja, pa pržite sečene paprike i luk dok ne omekšaju i lagano se karamelizuju, oko 5-7 minuta.
U međuvremenu, zagrejte tortilje prema uputstvu na pakovanju ili ih kratko propržite u suvom tiganju da postanu fleksibilne
Na svaku tortilju stavite malo mariniranog pilećeg mesa, zatim dodajte pržene paprike i luk. Pospite narendanim kačkavaljem i preklopite tortilje.
Poslužite fahitas uz kiselu pavlaku i salsu. Po želji, pospite svežim peršunom ili korijanderom pre posluživanja.
Uživajte u ukusnim domaćim fahitasima!
Napomena: Ukoliko želite, možete prilagoditi recept dodajući ili izbacujući sastojke prema vašem ukusu.