Šta kuvamo sutra: I Italijani bi vam pozavideli na ovom receptu

Ukoliko želite mekano, a hrskavo testo i ukusan, pikantan fil, onda je ova pica pravi izbor za vas.

Ako ste ljubitelj pikantnih ukusa, nema sumnje da ćete uživati u ovoj pici sa kulenom i čilijem:

Sastojci:

400 g oštrog brašna
100 g mekog brašna
kesica kvasca
kašičica soli
dve kašike maslinovog ulja
kašičica šećera
350 ml vode

Za fil:

paradajz pelat
100 g gaude
100 g mocarele
dve-tri čili papričice
80 g kulena
bosiljak, origano

Priprema:

U toploj vodi razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, pa ostaviti da proradi. U veću posudu sipati obe vrste brašna, dodati so i promešati. Potom sipati kvasac, pa zamesiti testo.

Ostaviti na toplom da nadođe i da se testo udvostruči, pa ga premesiti i rastanjiti oklagijom. Prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh, pa premazati usitnjenim pelatom.

Odozgo rasporediti tanko sečen kulen, rendanu gaudu, iscepkanu mocarelu i čili, pa začiniti bosiljkom i origanom. Peći u rerni na 250 stepeni oko 10-15 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.