Posne kiflice. Ubedljivo najbolji starinski recept za vazdušasto pecivo koje se pojede za tren!

Kiflice su odlične i sutradan, ako neka ostane, što će biti jako teško.

Sastojci:
450 g mekog brašna

1/2 kocke svežeg kvasca

200 ml mlake vode

1 prstohvat šećera

1 kašičica soli

50 ml ulja

Priprema:

U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati, prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati ulje, promešati pa dodati malo brašna i so. Izmešati viljuškom pa dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo. Mesiti oko 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti i ostaviti opet 5 minuta da odstoji. Razvući oklagijom u krug, iseći na trougliće željene veličine. Uviti kiflice, staviti u tepsiju i premazati kiselom vodom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa još jednom premazati kiselom vodom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.