Šta kuvamo sutra: Zapečene tikvice sa sirom i jajima

Ukusna, lagana i letnja, tikvica je idealna dijetalna namirnica koja se lako kombinuje sa ostalim namirnicama i može biti temelj za brojne specijalitete. Mi vam sada otkrivamo jedan od najlepših recepata za pripremu tikvica.

Sastojci:
( za 1 osobu)

1 tikvica srednje veličine
1 jaje
100 g mladog nemasnog sira
0,5 dl jogurta
2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Prvo marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji. Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji.

Dodajte izrendan beli luk malo, samo radi ukusa. Sve dobro promešajte i ostavite da malo odstoje da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti.

U tepsiju stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa jogurtom i uljem. Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200°C, dok se ne zapeku. Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali ćete zato dobiti izvanredan ukus i obrok koji će vas zasititi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.