Šta kuvamo sutra: Začinite ove dane sa najboljom krompir supom kod kuće

Napravite ukusnu domaću krompir supu koristeći ovaj jednostavan recept. Savršena kombinacija krompira, šargarepa i začina čini ovu supu toplim i udobnim obrokom za sve prilike.

Sastojci:

4 veća krompira, oljuštena i iseckana na kolutove
1 srednji luk, sitno iseckan
2 šargarepe, oljuštene i narezane na kolutove
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 supene kašike maslaca ili ulja
1 litar pileće ili povrtne supe (možete koristiti kocku za supu i vodu)
So i biber po ukusu
1/2 šolje pavlake za kuvanje (opciono)
Sveži peršun za garnituru (opciono)

Uputstvo:

foto: Pixabay

U velikom loncu, zagrejte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani luk i pržite ga dok ne postane staklast, otprilike 3-4 minuta.

Dodajte beli luk i šargarepe u lonac, pa nastavite da kuvate 2-3 minuta dok šargarepe ne omekšaju malo.

Dodajte iseckane krompire u lonac i promešajte ih sa ostalim sastojcima. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta.

Sipajte pileću ili povrtnu supu preko povrća u loncu. Dodajte so i biber po ukusu. Promešajte sve zajedno.

Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Kuvajte supu na niskoj vatri dok krompir i šargarepe ne postanu mekani, što obično traje oko 20-25 minuta.

Kada su povrće skuvano, isključite vatru i ostavite supu da se malo ohladi pre nego što je blendirate. Možete koristiti štapni mikser ili prebaciti supu u blender kako biste je izmiksali do glatke teksture.

Vratite izblendiranu supu u lonac i ponovo je zagrejte. Ako želite, dodajte pavlaku za kuvanje kako biste supu učinili kremastijom. Proverite i prilagodite začine prema svom ukusu.

Poslužite domaću krompir supu toplu, posutu seckanim svežim peršunom, uz dodatak tosta ili kriške svežeg hleba.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.