Šta kuvamo sutra: Ukusnu boraniju

Pripremite savršeno balansirano jelo – Boranija sa svinjskim mesom, idealno za ručak ili večeru.

Sastojci:

500g boranije
300g svinjskog mesa (možete koristiti svinjski file ili but)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 paradajza
2 kašike ulja
So, biber, suvi začin po ukusu
Malo mlevene crvene paprike (opciono)
Voda

Uputstvo:

foto: Pixabay

Operite boraniju, odsecite krajeve i isecite je na manje komade, po želji.

U dubljoj šerpi, zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i prodinstajte ga dok ne postane staklast.

Dodajte sitno iseckan beli luk i svinjsko meso iseckano na kocke. Pržite meso dok ne postane zlatno smeđe sa svih strana.

Dodajte boraniju i promešajte sve sastojke zajedno.

Dodajte paradajz koji ste prethodno oljuštili i iseckali na male kocke. Promešajte sve sastojke.

Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po ukusu. Ako volite pikantnije jelo, možete dodati malo mlevene crvene paprike.

Sipajte dovoljno vode da prekrije sve sastojke, pokrijte šerpu i smanjite vatru na nisku. Kuvajte boraniju i meso dok boranija ne omekša i svinjsko meso postane sočno i mekano. Ovo obično traje oko 30-40 minuta, ali vreme kuvanja može varirati zavisno o vrsti mesa i veličini boranije.

Povremeno proveravajte nivo tečnosti i po potrebi dodajte još vode tokom kuvanja.

Kada je jelo gotovo, proverite i prilagodite začine po ukusu.

Poslužite boraniju sa svinjskim mesom toplu, po mogućstvu uz krišku domaćeg hleba. Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.