Šta kuvamo sutra: Ukusna tradicija nedeljnog ručka

Zagolicajte svoje čulo ukusa sa našim vrhunskim receptom za teleći paprikaš i domaće knedle. Pratite jednostavne korake i uživajte u bogatstvu ukusa koje će vas oduševiti i ostaviti želju za još!

Sastojci za teleći paprikaš:

500g telećeg mesa (ramstek, but ili plećka), iseckanog na kockice
2 veće crvene paprike, iseckane na trake
1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike neutralnog ulja (npr. suncokretovo ulje)
2 kašike mlevene crvene paprike (slatka ili ljuta, prema želji)
1 kašičica aleve paprike
1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
400g paradajz pelata iz konzerve
500ml teleće supe (ili obične vode)
So i biber po ukusu

Sastojci za domaće knedle:

500g krompira, oljuštenog i kuvanog
150-200g oštrog brašna
1 jaje
So po ukusu

Foto: Freepik

Uputstvo:

Prvo pripremite domaće knedle:

Kuvajte oljušteni krompir u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20-25 minuta). Zatim ga dobro procedite.

Još topao krompir gnječite ili pasirajte kako biste dobili pire.

Dodajte jaje, malo soli i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.

Oblikujte malene knedle od testa i stavljajte ih u posoljenu ključalu vodu. Kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih ostavite još 1-2 minuta u ključaloj vodi. Izvadite ih rešetkastom kašikom i držite sa strane.

Pripremite teleći paprikaš:

U velikom loncu zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.

Dodajte iseckani beli luk i pržite još 1 minut.

Dodajte iseckane paprike i dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Dodajte iseckano teleće meso, mlevenu crvenu papriku i alevu papriku. Dinstajte meso dok ne promeni boju sa svih strana.

Smanjite vatru i dodajte paradajz pelat, supu (ili vodu), so i biber po ukusu. Promešajte, pokrijte i kuvajte na srednjoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso ne postane mekano i sočno. Povremeno promešajte.

Posluživanje:

Poslužite teleći paprikaš topao sa domaćim knedlama.

Po želji, pospite svežim seckanim peršunom pre posluživanja.

Uživajte u ovom ukusnom nedeljnom ručku sa svojom porodicom ili prijateljima!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.