Cicvara je tradicionalno jelo koje se priprema od kukuruza i mleka, često se servira kao prilog ili kao samostalno jelo. Evo recepta za cicvaru:
Sastojci:
1 šolja kukuruznog brašna
3 šolje mleka
2-3 kašike maslaca ili svinjske masti
So po ukusu
Uputstvo:
U velikom loncu, zagrijte mleko na srednjoj vatri dok ne počne da ključa. Smanjite vatru na minimum kako biste održavali nisku temperaturu.
Postepeno dodajte kukuruzno brašno u mleko, neprestano mešajući kako biste sprečili stvaranje grudvica. Nastavite mešati dok smesa ne postane gusta i počne se odvajati od stranica lonca. Ovo će trajati oko 10-15 minuta.
Kada smesa postane gusta i kompaktna, dodajte maslac ili svinjsku mast, i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa smesom.
Posolite cicvaru po ukusu i promešajte.
Sklonite cicvaru sa vatre i ostavite da se malo prohladi pre serviranja. Cicvara će se dodatno zgusnuti kako se ohladi, pa možete dodati malo mleka ako želite da je razredite.
Servirajte cicvaru kao prilog uz različite mesne ili povrtne jedinice, ili je jedite kao samostalno jelo.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.