Šta kuvamo sutra: Sočnu pastrmku ispunjenu bogatim filom

Otkrijte autentičan ukus Balkana uz recept za punjenu pastrmku. Sočna pastrmka ispunjena bogatim filom od povrća, začina i limuna – pravo zadovoljstvo za vaše nepce.

Sastojci:

2 pastrmke (oko 300 g svaka), očišćene i oprane
So po ukusu
Biber po ukusu
Maslinovo ulje

Za fil:

1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šargarepa, sitno iseckana
1/2 crvene paprike, sitno iseckana
1/2 zelene paprike, sitno iseckana
2 paradajza, iseckana na male kockice
1/2 šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog
So po ukusu
Biber po ukusu
Suvi začin po ukusu
Maslinovo ulje
1/2 limuna, iseckanog na kolutove

Foto: Pixabay

Priprema fila:

U šerpi, zagrejte malo maslinovog ulja.

Dodajte iseckani crni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast.

Dodajte iseckanu šargarepu, crvenu papriku i zelenu papriku. Dinstajte još nekoliko minuta dok povrće omekša.

Dodajte iseckane paradajze i svež peršun. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po ukusu.

Dinstajte fil još nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Priprema pastrmki:

Pastrmke operite i osušite papirnim ubrusom.

Unutrašnjost pastrmke posolite i pobiberite po ukusu.

Punjenje pastrmke:

U unutrašnjost svake pastrmke stavite pripremljeni fil ravnomerno.

Preko fila stavite nekoliko kolutova limuna.

Pečenje:

U velikoj tiganju ili pekaču, zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi.

Pastrmke stavite u tiganj ili pekač i pržite oko 4-5 minuta sa svake strane, dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Pripazite da ne prevrnete pastrmku previše kako se ne bi raspala.

Ako želite, pastrmke možete prebaciti u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i peći ih još oko 10-15 minuta, ili dok ne primete da je riba skroz pečena i sočna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.