Šta kuvamo sutra: Sočno meso, mekano povrće i bogat sos

Pripremite ukusno jelo za celu porodicu uz naš recept za meso u sosu. Savršena kombinacija mesa, povrća i začina pružiće vam autentičan gastronomski doživljaj.

Sastojci:

500g mesa po izboru (piletina, svinjetina, junetina)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 paradajza
2 paprike (po mogućstvu crvene ili žute)
2 kašike ulja
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
So i biber po ukusu
1 lovorov list
2 čaše vode

foto: Pixabay

Uputstvo:

Isecite meso na kockice i propržite ga na zagrejanom ulju dok ne postane zlatno smeđe. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok luk ne omekša.

Dodajte alevu papriku i brašno, pa promešajte sve zajedno. Nastavite dinstanje još nekoliko minuta kako bi se brašno dobro propržilo.

Sada dodajte sitno seckane šargarepe, krompir, paradajz i paprike. Dinstajte ih zajedno sa mesom nekoliko minuta.

Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte lovorov list i prelijte sve sa dve čaše vode. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka dok povrće i meso ne budu potpuno mekani, što obično traje 30-40 minuta. Ako je potrebno, možete dodati još malo vode tokom kuvanja.

Nakon što je jelo gotovo, proverite i prilagodite začine po ukusu. Služite toplo uz kuvani pirinač, testeninu ili domaći hleb.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.