Šta kuvamo sutra: Ukusne kolače sa džemom

Isprobajte naš recept za ukusne kolače sa džemom – slatke poslastice koje će vas oduševiti izgledom i ukusom. Saznajte kako lako pripremiti ovaj simpatični desert koji će razveseliti celu porodicu.

Sastojci:

Za testo:

200 g putera, sobne temperature
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 jaje
300 g brašna
Prstohvat soli

Foto: Pixabay

Za nadev:

100 g džema od višanja ili malina (možete koristiti i drugi džem po želji)

Za dekoraciju:

Bademi (po mogućstvu blanširani i narezani na polovine

Priprema testa:

U velikoj posudi, umutite puter, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaje i dobro izmešajte.

Dodavanje brašna:

Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli. Mesite smesu dok se sve dobro ne sjedini i dobijete glatko testo.

Oblikovanje “šapica”:

Testo podelite na manje loptice (oko 20-25 g svaka). Svaku lopticu spljoštite između dlanova da dobijete ovalni oblik, sličan šapici. Redjajte oblike na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između njih jer će se tokom pečenja malo raširiti.

Dodavanje džema:

U svaku “šapicu” napravite malu udubinu prstom ili kašičicom. Stavite malo džema u svaku udubinu. Džem će tokom pečenja postati mekan i sladak srednji deo kolača.

Pečenje:

Zagrejte rernu na 180°C. Pecite kolače šapice oko 12-15 minuta, ili dok lagano ne porumene sa donje strane. Budite pažljivi da ne prepečete testo, kako biste sačuvali mekoću kolača.

Dekoracija:

Nakon što su kolači pečeni i ohlađeni, u svaku “šapicu” možete umetnuti polovinu badema da simulira prste na šapici.

Posluživanje:

Kolače poslužite na lepom tanjiru ili posudi. Uživajte u ovom simpatičnom i ukusnom kolaču!

Ovaj recept je osnovni vodič za pripremu kolača šapice. Slobodno prilagodite količine i sastojke prema svojim željama i preferencijama kako biste dobili savršen kolač koji će oduševiti sve koji ga probaju.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još: