Šta kuvamo sutra: Sladoledni korneti sa domaćim šarmom

Oduševite sebe i svoje najmilije neodoljivim sladolednim kornetima sa domaćim šarmom. Isprobajte našu recepturu i zasladite svoje dane ukusnom poslasticom.

Sastojci:

2 jaja
100 g šećera
100 ml mleka
100 ml vode
100 g brašna
1 kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
ulje za prženje
sladoled po izboru
šarene mrvica ili listići badema za posipanje (opciono)

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte ekstrakt vanile i prstohvat soli, pa promešajte.

U maloj šerpi zagrejte mleko i vodu do ključanja. Smanjite vatru na srednje-nisku temperaturu i postepeno sipajte brašno, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Nastavite mešati dok smesa ne postane glatka i kompaktna. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.

Postepeno dodajte smesu sa jajima i šećerom u smesu sa brašnom, neprestano mešajući kako biste dobili homogenu masu.

U velikoj tiganju zagrejte ulje. Kada je ulje dovoljno vrelo, smanjite vatru na srednje-nisku temperaturu.

Na tiganju sipajte jednu supenu kašiku smese, pa je oblikujte u oblik korneta. Pecite oko 1-2 minuta sa svake strane, dok korneti ne postanu zlatno smeđi. Budite pažljivi pri okretanju korneta.

Izvadite pečene kornete i ostavite ih da se ohlade. Ponavljajte postupak sa preostalom smesom dok ne potrošite sve.

Kada su korneti potpuno ohlađeni, možete ih napuniti sladoledom po izboru. Ako želite, možete posuti vrh sladoleda sa šarenim mrvicama ili listićima badema kako biste ga učinili još ukusnijim i privlačnijim.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.