Šta kuvamo sutra: Roštilj rolo-šljive sa slaninom

Brza i elegantna poslastica: Rolovalne šljive sa slaninom nude neodoljivu kombinaciju slatkog voća i slane slanine. Saznajte kako lako pripremiti ovu ukusnu poslasticu.

Sastojci:

12 sveže šljive (umereno zrele)
12 tankih kriški slanine
1/4 šolje smeđeg šećera
1 kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice mlevene ljute paprike (opciono)
Drveni čačkalice

Foto: Pixabay

Priprema šljiva:

Operite šljive, prerežite ih po sredini i uklonite koštice.

Ako su šljive previše zrele i mekane, pažljivo ih izvadite žličicom da ne biste oštetili plod.

Priprema smese za punjenje:

U maloj posudi, pomešajte smeđi šećer i mlevenu ljutu papriku (ako koristite).

Napunite šljive smešom, raspoređujući je ravnomerno među njima.

Rolanje šljiva:

Ovijte svaku punjenu šljivu tankom kriškom slanine. Počnite od jednog kraja šljive i umotavajte je sve dok ne pokrijete celu površinu. Slaninu možete pričvrstiti čačkalicama da se ne odmota tokom pečenja.

Pečenje:

Zagrejte rernu na 200°C.

Na plehu obloženom papirom za pečenje ili rešetki postavite rolovanu šljivu sa slaninom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, dok slanina ne postane hrskava i lepo zapečena. Vreme pečenja može varirati zavisno od debljine slanine i tipa rerne.

Posluživanje:

Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre posluživanja.

Pre nego što poslužite, možete kapnuti malo maslinovog ulja preko rolovanih šljiva sa slaninom kako biste pojačali ukus.

Savet:

Rolovali šljive sa slaninom mogu biti odličan dodatak raznim jelima, kao predjelo ili prilog glavnom jelu.

Uživajte u ovim ukusnim rolovanim šljivama sa slaninom kao sjajnom kombinacijom slatkog i slanog ukusa!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.