Naučite kako da pripremite ukusnu i hranljivu obrok salatu sa jajima na tradicionalni način. Ovaj recept koristi sveža jaja, krompire, šargarepe i crni luk, sa osvežavajućim prelivom od kisele pavlake i majoneza.
Sastojci:
4 kuvana jaja
1 glavica crnog luka
2 krompira
2 šargarepe
100 g kisele pavlake
2 kašike majoneza
So i biber po ukusu
Malo seckanog peršuna za dekoraciju
Uputstvo:
Prvo, skuvajte krompire i šargarepe. Oljuštite ih i isecite na kolutove. Pustite ih da se ohlade.
Kuvajte jaja dok ne budu tvrdo kuvana (oko 10-12 minuta). Nakon kuvanja, ohladite ih pod hladnom vodom, oljuštite i iseckajte na kolutove ili kockice.
Sitno iseckajte crni luk.
U velikoj činiji, pomešajte kuvane krompire, šargarepe, jaja i crni luk.
U posebnoj posudi, napravite preliv tako što ćete pomešati kiselu pavlaku i majonez. Dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Prelijte preliv preko povrća i jaja u činiji. Pažljivo promešajte sve sastojke kako bi se ravnomerno obložili prelivom.
Pre nego što poslužite salatu, pospite je seckanim peršunom za dodatnu aromu i dekoraciju.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.