Šta kuvamo sutra: Otkrijte autentičan spoj srpske i italijanske kuhinje

Otkrijte autentičan spoj srpske i italijanske kuhinje – recept za njoke koji osvaja nepca. Isprobajte jednostavan i ukusan obrok kod kuće!

Njoke su ukusan i jednostavan italijanski specijalitet koji možete pripremiti, koristeći sastojke koji su vam lako dostupni. Evo recepta za njoke:

Sastojci:

500 g krompira
200-250 g brašna
1 jaje
Prstohvat soli
Maslac ili ulje
Sos po želji (npr. paradajz sos, pečurke, bosiljak, itd.)
Parmezan (opciono) za posipanje

Foto. Pixabay

Uputstvo:

Skuvajte krompir: Oprati i oljuštiti krompir, iseckati ga na manje komade kako bi se brže skuvao. Stavite ga u šerpu sa hladnom vodom i dodajte prstohvat soli. Kuvajte krompir dok ne omekša i možete ga probosti viljuškom. Procedite vodu.

Priprema testa: Ostavite krompir da se malo prohladi, a potom ga izgnječite viljuškom ili gnječilicom za krompir kako biste dobili pire. Dodajte jaje i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i nastavite mešanje dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.

Oblikovanje njoka: Pospite radnu površinu brašnom i podelite testo na manje delove. Svaki deo razvaljajte u obliku valjka i isecite na manje komade, otprilike 1-2 cm dužine. Da biste dobili karakterističan oblik njoka, možete ih blago pritisnuti viljuškom ili preći preko rebara gnječilice za krompir.

Kuvanje njoka: U velikoj šerpi prokuvajte posoljenu vodu. Dodajte njoke u ključalu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. To traje samo nekoliko minuta. Kada isplivaju, ostavite ih još 1-2 minuta i zatim ih izvadite rešetkastom kašikom.

Priprema sosa: U tiganju otopite maslac ili dodajte ulje, pa dodajte sos po vašem izboru (npr. paradajz sos, sos sa pečurkama, itd.) i kratko propržite.

Posluživanje: Prelijte sos preko skuvanih njoka i sve dobro promešajte kako bi se sjedinili ukusi. Po želji, pospite parmezanom pre posluživanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.