Šta kuvamo sutra: Pustite svoje čulo ukusa da uživa u ovoj neodoljivoj pitici sa bananama i orasima

Osetite slatku harmoniju ukusa u našem receptu za pitu sa bananama i orasima. Sočna banana i hrskavi orasi spojeni u savršeno hrskavoj kori, donose ukus koji će vas oduševiti.

Sastojci:

Za koru:

1 i 1/2 šolje brašna
1/2 šolje maslaca (ili margarina), naseckanog na kockice
Prstohvat soli
3-4 kašike hladne vode

Za fil:

4 zrele banane
1/2 šolje seckanih oraha
1/2 šolje smeđeg šećera
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice vanilin šećera
Prstohvat soli

foto: Pixabay

Uputstvo:

Počnite pripremu tako što ćete uključiti rernu na 180°C i ostaviti je da se zagreje.

Prvo ćemo pripremiti koru. U većoj činiji, pomešajte brašno i prstohvat soli. Dodajte naseckani maslac i koristite viljušku ili ruke da ga umesite u brašno dok ne dobijete mrvice. Dodajte hladnu vodu i mešajte dok ne formirate testo.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i razvijte ga u krug, dovoljno velik da obloži dno i stranice pleha za pitu (obično koristite pleh prečnika 23-25 cm). Pažljivo prenesite testo u pleh i oblikujte ga tako da prekrije dno i stranice.

Za fil, u činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu pire. Dodajte smeđi šećer, cimet, vanilin šećer i prstohvat soli. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

Prelijte bananinu smesu preko pripremljene kore.

Pospite seckane orahe preko fila.

Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok korica ne postane zlatno smeđa.

Izvadite pitu iz rerne i ostavite je da se ohladi pre sečenja.

Poslužite je uz šlag ili kuglu vanilin sladoleda po želji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.