Punjeni uštipci su ukusan i zabavan način da napravite specijalne uštipke. Evo recepta:
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
1 jaje
1 šolja mleka
2 kašike putera (otopljenog)
1/2 kašičice ekstrakta vanile (opciono)
Za punjenje:
1/2 šolje džema po vašem izboru (kajsija, malina, jagoda)
1/4 šolje kisele pavlake
2 kašike šećera u prahu
Uputstvo:
U velikoj činiji, pomešajte suve sastojke za testo: brašno, prašak za pecivo, so i šećer.
U drugoj činiji, umutite jaje, pa dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile (ako koristite).
Spojite suve i mokre sastojke, mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pazite da ne premešate previše, kako biste izbegli da testo postane gumasto.
U maloj činiji, pomešajte džem, kiselu pavlaku i šećer u prahu kako biste napravili punjenje.
Zagrejte dublju šerpu sa uljem na srednje jakoj vatri. Da biste proverili da je ulje dovoljno zagrejano, stavite kapljicu testa u ulje; ako se brzo počne pržiti, ulje je spremno.
Uzmite kašiku testa i stavite je u ulje, a zatim stavite malu količinu punjenja (oko 1/2 kašičice) u sredinu. Prekrijte punjenje sa dodatnim testom tako da napravite kuglicu. Pržite dok uštipci ne postanu zlatno smeđi, oko 2-3 minuta sa svake strane.
Vadite uštipke iz ulja i stavljajte ih na papirni ubrus kako biste upili višak masnoće.
Poslužite tople i pospite ih šećerom u prahu ako želite.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.