Šta kuvamo sutra: Proja u mafinu – Savršen slani zalogaj za svaku priliku

Proja u mafinu – sjajna ideja za brzinski ručak ili večeru! Isprobajte našu verziju ovog ukusnog jela sa kombinacijom tradicionalnih sastojaka i osvežavajućim notama originalnosti. Priprema je jednostavna, a zadovoljstvo zagarantovano!

Sastojci:

250 g belog brašna
250 g kukuruznog brašna
200 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml ulja
3 jaja
150 g rendane gaude ili nekog drugog sira po izboru
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica suvog začina (origano, peršun ili neki po izboru)
1/2 kašičice sode bikarbone

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Prethodno zagrejte rernu na 180°C i pripremite mafin kalup (možete koristiti papirne korpice za mafine ili obično namazati kalup uljem i posuti brašnom).

U većoj posudi pomešajte belo brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i suvi začin.

U drugoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt, mleko i ulje, pa sve dobro sjedinite.

Sipajte mokre sastojke u suve i mešajte dok se sve lepo ne sjedini i dobijete glatko testo bez grudvica.

Na kraju, dodajte rendani sir u testo i promešajte da se ravnomerno rasporedi.

Smesu sipajte u pripremljeni mafin kalup, napunite svaki kalup do 2/3 visine jer će mafini još malo narasti tokom pečenja.

Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu i pecite mafine 20-25 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju. Da biste proverili da li su pečeni, umetnite čačkalicu u sredinu mafina – ako izađe suva, mafini su gotovi.

Izvadite mafine iz rerne i ostavite ih da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.