Šta kuvamo sutra: Brz posni obrok – Pun bogatih ukusa

Otkrijte recept za ukusan obrok s tunom i špagetama – brz, jednostavan i pun bogatih ukusa. Isprobajte ga već danas!

Sastojci:

200g špageta
1 konzerva tune u maslinovom ulju
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, iseckana na tanke trake
1 paradajz, iseckan na kolutove
1/4 crvenog luka, sitno iseckanog
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Sveži peršun za dekoraciju

Uputstvo:

foto: Pixabay

Stavite špagete da se kuvaju prema uputstvu na pakovanju. Obično je potrebno kuvati ih 8-10 minuta dok ne postanu al dente. Nakon što se skuvaju, procedite ih.

Dok se špagete kuvaju, otvorite konzervu tune i procedite višak maslinovog ulja.

U velikoj tiganju, zagrijte 2 kašike maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte iseckani beli luk i crveni luk. Pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i postanu staklasti.

Dodajte iseckanu crvenu papriku i paradajz u tiganj sa lukom. Nastavite da kuvate još 3-4 minuta dok se povrće ne omekša.

Dodajte tunu u tiganj i promešajte sa povrćem. Nastavite kuvati još 2-3 minuta kako bi se tuna zagrijala.

Sada dodajte skuvane špagete u tiganj sa tunom i povrćem. Dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.

Posolite i pobiberite po ukusu. Ako volite ljuto, možete dodati i malo mlevene crvene paprike ili ljute tucane paprike.

Poslužite ovu ukusnu tunu sa špagetama na tanjirima, pospite svežim peršunom i uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.