Započnite svoju kulinarsku avanturu s teletinom ispod sača. Ovaj recept vam donosi tradicionalni ukus na vašem stolu. Isprobajte ga i osvojite srca svojih gostiju.
Sastojci:
2 kg teletine (but ili plećka)
4 glavice crnog luka
4 čena belog luka
4 paradajza
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 šargarepe
2 krompira
2 kašike masti
So, biber, aleva paprika
Suvi začin po ukusu
2 dl vode
Uputstvo:
Prvo pripremite teletinu. Operite je, osušite papirnim ubrusom i nasecite na veće komade.
Crni i beli luk sitno iseckajte, a paradajz, crvene i zelene paprike očistite i isecite na kolutove.
Šargarepe i krompir oljuštite i isecite na kolutove ili kolutove.
U velikoj tavi ili šerpi zagrijte mast, pa propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
Dodajte komade teletine i propržite ih sa svih strana dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
Dodajte paradajz, crvenu i zelenu papriku i dinstajte još nekoliko minuta dok povrće omekša.
Zatim dodajte šargarepe i krompir i promešajte sve sastojke.
Posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i suvi začin po ukusu. Ulijte 2 dl vode i promešajte.
Prebacite smesu u veliki pekač ili posudu za pečenje ispod sača.
Pokrijte posudu aluminijumskom folijom ili poklopcem za sač.
Postavite sač na otvorenu vatru i stavite posudu sa mesom i povrćem ispod sača. Odozgo takođe možete staviti ugle ili žeravicu kako biste ravnomerno zagrevali sač.
Pecite teletinu ispod sača oko 2-3 sata, povremeno proveravajući da li je meso mekano i da li povrće dobija lepu karamelizovanu boju.
Poslužite toplo, po želji posuto svežim peršunom ili začinskim biljem.
Ovaj tradicionalni recept za teletinu ispod sača će vam pružiti ukusno jelo s bogatim aromama i mekanim mesom. Uživajte!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.