Šta kuvamo sutra: Pripremite pravu gozbu sa našim receptom za teletinu ispod sača

Započnite svoju kulinarsku avanturu s teletinom ispod sača. Ovaj recept vam donosi tradicionalni ukus na vašem stolu. Isprobajte ga i osvojite srca svojih gostiju.

Sastojci:

2 kg teletine (but ili plećka)
4 glavice crnog luka
4 čena belog luka
4 paradajza
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 šargarepe
2 krompira
2 kašike masti
So, biber, aleva paprika
Suvi začin po ukusu
2 dl vode

Uputstvo:

Foto: Pixabay

Prvo pripremite teletinu. Operite je, osušite papirnim ubrusom i nasecite na veće komade.

Crni i beli luk sitno iseckajte, a paradajz, crvene i zelene paprike očistite i isecite na kolutove.

Šargarepe i krompir oljuštite i isecite na kolutove ili kolutove.

U velikoj tavi ili šerpi zagrijte mast, pa propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.

Dodajte komade teletine i propržite ih sa svih strana dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.

Dodajte paradajz, crvenu i zelenu papriku i dinstajte još nekoliko minuta dok povrće omekša.

Zatim dodajte šargarepe i krompir i promešajte sve sastojke.

Posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i suvi začin po ukusu. Ulijte 2 dl vode i promešajte.

Prebacite smesu u veliki pekač ili posudu za pečenje ispod sača.

Pokrijte posudu aluminijumskom folijom ili poklopcem za sač.

Postavite sač na otvorenu vatru i stavite posudu sa mesom i povrćem ispod sača. Odozgo takođe možete staviti ugle ili žeravicu kako biste ravnomerno zagrevali sač.

Pecite teletinu ispod sača oko 2-3 sata, povremeno proveravajući da li je meso mekano i da li povrće dobija lepu karamelizovanu boju.

Poslužite toplo, po želji posuto svežim peršunom ili začinskim biljem.

Ovaj tradicionalni recept za teletinu ispod sača će vam pružiti ukusno jelo s bogatim aromama i mekanim mesom. Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.