Otkrijte tradicionalni recept za pohovane pileće batake, sa savetima o pripremi hrskave kore i sočnog mesa. Saznajte kako da napravite obrok koji će oduševiti vašu porodicu i goste.
Sastojci:
8 pilećih bataka
So i biber po ukusu
2 čena belog luka, sitno iseckana
Sok od 1 limuna
2 jaja
1 šolja brašna
1 šolja prezli
Ulje za prženje
Uputstvo:
Prvo pripremite pileće batake tako što ćete ih oprati i dobro posoliti i pobiberiti po ukusu. Možete dodati i druge začine po želji, kao što su origano, suvi začin, ili čili.
U dubokoj činiji, umutite jaja i dodajte sitno iseckan beli luk i sok od limuna. Dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
U drugoj činiji, pripremite smešu za pohovanje. Pomešajte brašno i prezle i dodajte malo soli i bibera po ukusu.
U većem tiganju, zagrijte ulje na srednjoj vatri. Ulje treba da bude dovoljno duboko kako bi pokrilo pohovane batake.
Svaki batak umočite prvo u jaja sa belim lukom i limunom, a zatim u smešu brašna i prezli. Pazite da svaka strana bataka bude dobro obložena smesom za pohovanje.
Stavite pohovane batake u zagrejano ulje i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi sa obe strane. To obično traje oko 15-20 minuta, ali vreme prženja može varirati zavisno o debljini pilećih bataka i temperaturi ulja. Koristite šuplje klešte ili viljušku da okrenete batake tokom prženja kako bi se ravnomerno ispržili.
Kada su pohovani bataci zlatno smeđi sa svih strana i potpuno isprženi, izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Poslužite pohovane pileće batake toplo uz prilog po vašem izboru, kao što su krompir salata, kiseli kupus ili bareno povrće.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.