Probajte ovaj ukusan recept koji će vas oduševiti. Saznajte kako pripremiti savršen obrok za celu porodicu.
Recept za pripremu pečuraka u vinu:
Sastojci:
500 g svežih šampinjona (ili drugih pečuraka po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike suncokretovog ulja
1 čaša crnog vina
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
1/2 kašike suvog začina (npr. origano ili majčina dušica)
1/2 kašike seckanog peršuna
Uputstvo:
Operite i očistite pečurke, a zatim ih naseckajte na kolutove ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. Sitnije pečurke možete ostaviti cele.
Crni luk i beli luk sitno iseckajte.
U široj tiganju, zagrejte suncokretovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti, oko 2-3 minuta.
Dodajte naseckane pečurke u tiganj sa lukom i belim lukom. Pržite ih dok ne puste svoj sok i dok taj sok ne ispari, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte.
Posle toga, pospite brašnom po pečurkama i dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
Sipajte čašu crnog vina preko pečuraka i promešajte. Neka vino proključa i krčka na srednje niskoj temperaturi dok se većina tečnosti ne redukuje, a pečurke omekšaju. Ovo će trajati oko 10-15 minuta.
Začinite so, biberom, suvim začinom i seckanim peršunom po ukusu. Nastavite kuvanje još nekoliko minuta kako bi se začini sjedinili sa pečurkama.
Servirajte pečurke u vinu dok su tople. Mogu se poslužiti kao predjelo uz tost ili kriške svežeg hleba, ili kao prilog uz meso ili testeninu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.