Šta kuvamo sutra: Otkrijte savršen recept za krmenadle u bogatom belom sosu

Sočne krmenadle kuvane do savršenstva, prelivene kremastim sosom, čine ovaj obrok pravim gastronomskim užitkom.

Evo recepta za pripremu krmenadli u belom sosu:

Sastojci:

4 krmenadle (svinjske ili pileće)

2 kašike maslaca

2 kašike brašna

1 šolja mleka

1/2 šolje pilećeg bujona

1/4 šolje pavlake za kuvanje

So i biber po ukusu

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice suvog peršuna

1/4 kašičice muskatnog oraščića

foto: Pixabay

Uputstvo:

Prvo pripremite krmenadle tako što ćete ih posoliti i pobiberiti po ukusu. Možete ih dodatno začiniti po želji, na primer sa malo origana ili majčine dušice.

U velikoj tiganju ili šerpi, otopite maslac na srednjoj vatri. Kada se maslac rastopi, dodajte krmenadle i pecite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe boje i potpuno kuvane. To obično traje oko 4-5 minuta sa svake strane za pileće krmenadle i duže za svinjske krmenadle. Prebacite ih na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom kako biste ih održali toplim.

U istom tiganju dodajte brašno i mešajte ga dok ne postane svetlo smeđe, oko 2-3 minuta. To će stvoriti svetlu zapršku za sos.

Postepeno dodajte mleko i pileći bujon, neprestano mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Nastavite kuvati i mešati dok sos ne postane gušći i počne da se zgušnjava.

Sada dodajte pavlaku za kuvanje i nastavite mešati dok se sos ne sjedini. Dodajte beli luk u prahu, suvi peršun, muskatni oraščić, so i biber po ukusu. Mešajte i kuvajte još nekoliko minuta dok sos ne postane glatka i kremasta smesa.

Vratite krmenadle u tiganj sa sosom i kuvajte ih još 2-3 minuta kako bi se zagrejale.

Poslužite krmenadle u belom sosu toplo, obično prelivene sosom. Možete ih poslužiti uz pire krompir, pirinač ili testeninu, uz dodatak omiljenih priloga, kao što su kuvani povrće.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.