Šta kuvamo sutra: Hrskava pileća krilca prelivena medeno-ljutim sosom

Otkrijte recept koji će probuditi vaša čula – hrskava pileća krilca prelivena medeno-ljutim sosom. Uplovite u svet kulinarske čarolije i spoja ukusa koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Pileća krilca sa medeno-ljutim prelivom:

Sastojci:

700 g pilećih krilaca
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu

Za medeno-ljuti preliv:

1/4 šolje meda
2 kašike soja sosa
1 kašika ljutog sosa (po ukusu)
2 čena belog luka, sitno iseckana

Foto: Pixabay

Koraci:

Priprema pilećih krilaca:

Operite pileća krilca pod hladnom vodom i osušite ih papirnim ubrusima.
Stavite krilca u veću činiju i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili po krilcima.
Ostavite krilca da se mariniraju 15-30 minuta, kako bi upila ukus začina.

Priprema medeno-ljutog preliva:

U maloj posudi, pomešajte med, soja sos, ljuti sos i sitno iseckani beli luk. Ako volite intenzivniji ukus ljutog, dodajte više ljutog sosa. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
Pecanje pilećih krilaca:

Zagrejte rernu na 200°C.

Na pleh prekriven papirom za pečenje, rasporedite marinirana pileća krilca u jednom sloju, držeći ih malo razdvojene kako bi se ravnomerno ispekla.
Pecite krilca u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, okrećući ih na polovini vremena, dok ne postanu hrskava i zlatno smeđa.

Premazivanje prelivom:

Nakon što su krilca pečena, premažite ih pripremljenim medeno-ljutim prelivom koristeći četkicu za premazivanje. Povremeno ih premažite dok se ne postigne željeni nivo glazura.

Posluživanje:

Poslužite pileća krilca sa svežim povrćem, npr. šargarepom i celerom, kao i sa kriškama limuna za dodatnu svežinu. Po želji, pospite susamom ili seckanim peršunom pre posluživanja.
Uživajte u ovom ukusnom jelu!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.