Šta kuvamo sutra: Specijalitet u vinu

Tikve u vinu su savršen način da iskoristite sveže povrće i stvorite ukusno jelo koje će oduševiti vašu porodicu. Saznajte kako da postignete idealnu ravnotežu između mekanih tikvica i bogatog sosu uz ovaj jednostavan recept.

Sastojci:

1 kg tikvica
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 crvene paprike
2 paradajza
2 dl crnog vina
2 dl vode
4 kašike ulja
So i biber po ukusu
Suvi začin po ukusu
List peršuna za dekoraciju

foto: Pixabay

Uputstvo:

Operite, oljuštite i naseckajte sve povrće. Tikvice naseckajte na kolutove, luk i beli luk sitno iseckajte, šargarepe i krompire isecite na kolutove, a paprike na trake.

U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.

Dodajte iseckan crni luk i beli luk u tiganj i pržite ih dok ne postanu staklasti, oko 2-3 minuta.

Dodajte šargarepe i krompire u tiganj i pržite ih još 5-7 minuta, povremeno mešajući.

Sada dodajte crvene paprike i pržite ih još 2-3 minuta.

Dodajte naseckane tikvice i paradajz u tiganj, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte suvi začin, promešajte sve sastojke i pržite još 2-3 minuta.

Sipajte crno vino i vodu preko povrća, promešajte, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj.

Kuvajte tikve u vinu dok ne omekšaju i dok tečnost ne redukuje, što će potrajati oko 20-30 minuta. Povremeno promešajte.

Kada su tikve mekane i sos se zgusnuo, jelo je gotovo.

Poslužite tikve u vinu toplo, posuto sitno seckanim peršunom kao dekoracijom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.