Isprobajte naš recept za ukusne mini bureke – savršenu kombinaciju hrskavog testa i sočnog punjenja.
Sastojci:
Za punjenje:
- 250 g mlevenog mesa (možete koristiti govedinu, juneće meso, pileće meso ili kombinaciju)
- 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja za prženje
Za testo:
- 1 pakovanje kora za pitu (oko 10-12 kora)
- 100 g putera, otopljenog
Uputstvo:
Prvo pripremite punjenje. Na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje u tiganju i propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast, otprilike 3-4 minuta.
Dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne promeni boju i postane sasvim kuvano. Povremeno promešajte kako biste osigurali ravnomerno pečenje mesa.
Dodajte sitno seckani beli luk, kumin, mlevenu crvenu papriku, so i biber prema ukusu. Nastavite kuvati još 2-3 minuta kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Uključite rernu da se greje na 180°C. Pripremite pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje.
Sada se prebacujemo na rad sa korama za pitu. Otopite puter.
Na ravnoj površini, odvojite jednu koru za pitu i premažite je otopljenim puterom. Prekrijte drugom korom za pitu i opet premažite puterom.
Secite dvostruku koru na manje kvadrate ili trouglove. Na svaki kvadrat ili trougao stavite malu količinu pripremljenog punjenja.
Sada možete početi oblikovati mini bureke. Savijte kvadrat ili trougao na pola tako da oblikujete trougao ili pravougaonik. Zatvorite ivice kako biste sprečili da se punjenje izlije tokom pečenja.
Ponavljajte ovaj postupak sa svim korama za pitu i punjenjem.
Ređajte mini bureke na pripremljen pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđi.
Poslužite mini bureke tople. Možete ih posuti susamom ili lanom po želji.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.