Šta kuvamo sutra: Popularno jelo koje se priprema u kuhinjama širom sveta

Evo recepta za kuvani kupus, popularno jelo koje se često priprema u mnogim kuhinjama širom sveta. Ovaj recept će biti za 4 porcije.

Sastojci:

1 srednje velika glavica kupusa
1 srednja glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika putera (opciono)
1 kašika soli (ili po ukusu)
1/2 kašičice bibera (ili po ukusu)
1/2 kašičice sušenog origana
1/2 kašičice sušenog majčinog dušnika
1/4 kašičice kima (opciono)
1 litar vode

Foto: Pixabay

Uputstva:

Operite kupus i iseckajte ga na tanke trake. Isto tako, iseckajte crni luk, šargarepe, krompire i beli luk.

U velikoj šerpi ili loncu, zagrijte maslinovo ulje (i puter, ako ga koristite) na srednje jakoj vatri.

Dodajte iseckan crni luk i beli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti i lagano zlatno smeđi.

Dodajte iseckane šargarepe i krompire u šerpu i propržite ih nekoliko minuta zajedno sa lukom, povremeno mešajući.

Sada dodajte iseckani kupus u šerpu. Promešajte sve sastojke zajedno.

Dodajte so, biber, origano, majčin dušnik i kim (ako koristite) i dobro promešajte.

Prelite sve sastojke sa 1 litrom vode.

Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte šerpu. Kuvajte kupus oko 45 minuta do 1 sat, ili dok ne omekša i svi sastojci ne budu dobro prokuvani.

Povremeno proveravajte nivo vode i po potrebi dodajte malo više vode kako biste sprečili da se jelo zalepi za dno šerpe.

Poslužite kuvani kupus topao, po želji posut sa svežim seckanim peršunom ili malo kisele pavlake kao dodatak.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.