Pohovani pileći bataci – klasičan recept za celu porodicu. Saznajte kako lako možete napraviti hrskave i sočne batake korak po korak.
Evo recepta za pohovane pileće batake:
Sastojci:
4 pileća bataka
2 jaja
1 šolja brašna
1 šolja prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice suvog origana (opciono)
Biljno ulje za prženje
Uputstvo:
Priprema pilećih bataka:
Operite pileće batake pod mlazom hladne vode i osušite ih papirnim ubrusom.
Posolite i pobiberite batake, i po želji ih pospite suvim origanom za dodatnu aromu.
Umutite jaja u plitkoj činiji.
Pohovanje:
U jednu plitku činiju stavite brašno, a u drugu prezle.
Ugrejte dovoljno biljnog ulja u dubokom tiganju ili šerpi na srednje jakoj vatri. Ulje treba da prekrije batake kada se stave unutra.
Svaki batak prvo umočite u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. Pazite da svaki batak bude dobro prekriven brašnom, jajima i prezlima.
Prženje:
Kada je ulje dovoljno ugrejano (oko 175°C), pažljivo spustite pohovane batake unutra. Pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. To obično traje oko 15-20 minuta u zavisnosti od veličine bataka.
Vadite pohovane batake iz ulja koristeći rupičastu kašiku ili hvataljke za prženje, i stavljajte ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Posluživanje:
Pohovane pileće batake možete poslužiti sa raznim prilozima kao što su krompir salata, tartar sos, kisela pavlaka ili sveži limunovi za dodatnu aromu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.