Šta kuvamo sutra: Savršenu posnu picu

Pripremite brzu i ukusnu posnu picu sa hrskavom korom, sočnim povrćem i posnim biljnim sirom. Recept koji spaja boje i arome za zadovoljavajući obrok bez kompromisa.

Sastojci:

1 posni premaz za picu (paradajz sos bez mlečnih proizvoda)
1 posna pica korica (ili pripremite testo od brašna, vode, soli i kvasca)
1 crvena paprika, iseckana na tanke trakice
1 zelena paprika, iseckana na tanke trakice
1 mala crvena glavica luka, iseckana na tanke kolutove
1/2 šolje posnih maslina, naseckanih na kolutove
1/2 šolje posnog kukuruza šećerca (iz konzerve)
150 g posnog biljnog sira (može tofu ili neki drugi posni sir)
1 kašika maslinovog ulja
Origano, bosiljak, so i biber po ukusu

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Uključite rernu da se zagreje na 200°C.

Na posnoj pica kori ili pripremljenom posnom testu razmažite tanak sloj posnog paradajz sosa.

Poslažite iseckane paprike, luk, masline i kukuruz šećerac po površini pizze.

Narendajte posni biljni sir i pospite ga preko povrća.

Posolite, pobiberite i pospite origanom i bosiljkom prema vašem ukusu.

Pokapajte picu maslinovim uljem.

Stavite picu u prethodno zagrejanu rernu i pecite je oko 15-20 minuta, ili dok ne primetićete da je korica zlatno smeđa i hrskava.

Izvadite picu iz rerne i ostavite je da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.

Ova posna pica je savršen obrok za posne dane ili za sve koji preferiraju posnu ishranu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.