Šta kuvamo sutra: Ekskluzivni recept za savršene špagete sa aromatičnim sosom

Upustite se u kulinarsko zadovoljstvo sa receptom za izvrsne špagete, obogaćene domaćim začinima. Sa svežim sastojcima i ljubavlju pripremljenim sosom, ova jela će sigurno osvojiti vaša srca i nepca.

Sastojci:

400g špageta (ili količina po želji)
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena luk, sitno iseckana
500g paradajz pelata (iz konzerve ili svežeg)
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
1/2 kašičice crvene paprike u prahu (opciono, za ljubitelje ljutih jela)
So i biber po ukusu
Parmezan ili drugi sir za posipanje (opciono)
Sveži listovi bosiljka za dekoraciju (opciono)

Foto: Pixabay

Uputstvo:

U velikoj šerpi, prokuvajte vodu sa malo soli. Dodajte špagete i kuvajte ih prema uputstvu sa pakovanja dok ne postanu al dente.

U međuvremenu, u dubljoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.

Dodajte sitno iseckan beli i crveni luk u tiganj. Dinstajte ih oko 2-3 minuta ili dok ne postanu staklasti.

Smanjite temperaturu na srednje-nisku i dodajte paradajz pelat u tiganj. Ako koristite sveži paradajz, preporučujem da ga prethodno oljuštite i iseckate na kockice.

Dodajte origano, bosiljak, crvenu papriku u prahu, so i biber po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine.

Kuvajte sos na srednje-niskoj temperaturi oko 15-20 minuta, povremeno mešajući, kako bi se svi ukusi sjedinili i sos postao gušći.

Kada su špagete kuvane al dente, procedite ih i vratite u šerpu.

Dodajte pripremljeni sos preko špageta i pažljivo promešajte da se sos ravnomerno rasporedi.

Poslužite špagete tople i po želji pospite rendanim parmezanom ili drugim sirom po vrhu. Takođe, možete ukrasiti svežim listovima bosiljka za dodatnu aromu i estetiku.

Uživajte u svojim savršenim špagetama!

Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.