Šta kuvamo sutra: Domaće na naš način

Isprobajte naš recept za domaće rezance s piletinom i uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa – sočna piletina, kremasti parmezan sos i sveže pripremljeni rezanci.

Sastojci:

Za testo:

2 šolje belog brašna
2 jaja
Prstohvat soli
2-3 kašike vode (po potrebi)

Za sos:

2 pileća fileta, iseckana na kockice
2 kašike maslaca ili ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šargarepa, sitno iseckana
1 crvena paprika, iseckana na trakice
So i biber po ukusu
1/2 kašičice suvog začina po izboru (npr. origano ili majčina dušica)
1 šolja pavlake za kuvanje
1/2 šolje pilećeg bujona
1/4 šolje rendanog parmezana

Foto: Pixabay

Uputstvo:

Priprema testa za rezance:

U velikoj posudi, prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini.

U udubljenje razbijte jaja, dodajte prstohvat soli i počnite mešati.

Postepeno dodajte vodu dok se testo ne formira. Trebalo bi da bude glatko i elastično.

Zamotajte testo u plastičnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.

Nauljite radnu površinu i oklagijom razvaljajte testo na tanku koru (oko 2-3 mm debljine).

Isecite testo na tanke trake (rezance) širine po želji.

Stavite testo na stranu i pripremite sos od piletine.

Priprema sosa:

U velikoj tiganju, otopite maslac ili zagrijte ulje na srednjoj vatri.

Dodajte iseckani crni i beli luk te dinstajte dok ne postanu staklasti.

Dodajte iseckane pileće filete i pržite dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana.

Dodajte šargarepu i crvenu papriku, pa nastavite dinstati još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po izboru.

Smanjite temperaturu i sipajte pavlaku za kuvanje, pileći bujon i rendani parmezan. Dobro promešajte i kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

U velikoj šerpi, prokuvajte vodu s malo soli. Kada voda provri, stavite rezance i kuvajte ih oko 2-3 minuta ili dok ne postanu mekani, ali al dente.

Ocedite rezance i dodajte ih u sos od piletine. Promešajte kako bi se rezanci prekrili sosom.

Poslužite toplo, po želji pospite dodatnim parmezanom i svežim začinima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.