Uživajte u autentičnom ukusu uz naš recept za punjeni krompir. Smeša šunke, kačkavalja i začina savršeno se kombinuje sa mekanim krompirom, dok pavlaka dodaje kremastu notu. Isprobajte jedinstvenu poslasticu koja će vas očarati svojim bogatim ukusom.
Punjeni krompir:
Sastojci:
4 veća krompira
200 g rendane šunke
1 glavica crnog luka
100 g rendanog kačkavalja
2 čena belog luka
2 kašike maslaca
2 kašike neutralnog ulja
So i biber po ukusu
150 ml pavlake za kuvanje
Sitno seckani peršun (za posipanje)
Uputstvo:
Operite krompire i pažljivo ih oljuštite. Presecite svaki krompir uzduž na pola i izdubite sredinu kako biste napravili udubljenje za punjenje. Sredinu krompira sačuvajte.
U velikoj tiganju zagrejte ulje. Sitno iseckan crni luk propržite dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šunku i propržite je zajedno sa lukom nekoliko minuta dok ne postane blago zlatna.
Dodajte izdubljenu sredinu krompira u tiganj i kratko propržite. Zatim dodajte rendani kačkavalj i izgnječen beli luk. Sve zajedno propržite još nekoliko minuta dok se kačkavalj ne otopi.
Začinite smesu solju i biberom po ukusu. Pazite da ne stavite previše soli jer je šunka i kačkavalj već slani.
Napunite udubljenja u krompirima pripremljenom smesom od šunke, kačkavalja i luka.
U većem plehu za pečenje, rastopite maslac i rasporedite ga po dnu pleha. Poredajte punjene krompire u pleh.ž
Prelijte punjene krompire pavlakom za kuvanje. Ovo će dodati kremastu teksturu jelu.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite oko 30 minuta.
Nakon 30 minuta, uklonite foliju i vratite pleh u rernu. Pecite još 15-20 minuta ili dok krompir ne postane mekan i blago zlatno-smeđi.
Izvadite punjene krompire iz rerne i pospite sitno seckanim peršunom pre posluživanja.
Poslužite punjeni krompir kao glavno jelo uz salatu po vašem izboru. Uživajte u ovom ukusnom jelu sa balkanskim šmekom!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.