Bolji uslovi za učenike, novi vrtić, pomoći za mlade bračne parove obeležili nedelju u Sremu

Prethodnu nedelju u Sremu obeležili su ulaganja u školske objekte kao i pomoć mladim bračnim parovima u kupovini kuća na selu, ozelenjavanje i pošumljavanje putnih pojaseva ali i ulaganja u nove mere podrške građanima.

U Opštinu Inđija koja se svrstava u prvu kategoriju po razvijenosti, Pokrajinska vlada je u prethodnih osam godina uložila preko 2 milijarde dinara. Najviše sredstava uloženo je u investicione projekte-čak više od milijardu dinara, a zatim slede poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo i regionalni razvoj.

Foto: Vojvodina uživo

Na  sednici Skupštine opštine Pećinci odbornici su usvojili budžet za 2024. godinu.Novim budžetom su projektovani ukupni prihodi u iznosu od 1.858.557.707 dinara i ukupni rashodi u istom iznosu, a kako je rekao predsednik opštine Siniša Đokić, u narednoj godini predviđen je niz novih mera podrške stanovništvu, kao i proširenje već postojećih mera.

Foto: Opština Pećinci

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je Sremsku Mitrovicu. Tim povodom, Dabić je uručio 20 laptopova predsedniku Skupštine grada Vladimiru Pavloviću, u cilju unapređenja rada lokalne samouprave.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Donji Tovarnik Milanom Aleksićem, mladom bračnom paru Jelenku i Katarini Gordić iz ovog naselja jednokratni novčani dodatak za bračne parove u iznosu od 50.000 dinara.

Foto: Opština Pećinci

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove.10 mladih bračnih parova sa teritorije opštine Inđija je kroz mere ministarstva i opštine Inđija u 2023 godinu obezbedilo sebi krov.

Državna sekretarka u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Sara Pavkov posetila je Opštinu Inđija i zajedno sa predsednikom opštine Inđija, Vladimirom Gakom, radnicima JKP „Кomunalca“ iz Inđije i učenicima inđijske Tehničke škole, posadila 150 platana, od 700 koliko su obezbedili ministarstvo i opština.

Foto: Vojvodina uživo

Nastavljena je akcija ozelenjavanja i projekat zelenog prstena oko našeg grada. Na novoj saobraćajnici između Laćarka i Čalme se sadi drvored od 566 sadnica, koji će imati svrhu zelenijeg prostora, ali i veliku vetrozaštitnu ulogu.
Vrednim radnicima JKP „Komunalije” su se u sadnji pridružili predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović i odbornica iz Zelene odborničke grupe Tamara Milković.

Foto: mojgradsm.rs

Zahvaljujući saradnji Opštine Beočin i beočinske osnovne škole ali i na osnovu sugestija roditelja i predloga zaposlenih, čerevićka škola dobila je značajno bolje uslove za rad i boravak oko 70 učenika nižih razreda.

foto: Ismet Ademovski

Opština Inđija sa početkom nove građevinske sezone počeće izgradnju novog objekta vrtića u Novim Karlovcima. Ovih dana usvojen je urbanističkih projekat za novi objekat vrtića čime su se stvorili uslovi za ishodovane građevinske i svih drugih neophodnih dozvola, a podom i izbor izvođača i početak radova.

Foto: Opština Inđija

Direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Nikola Lazetić posetio je Fudbalski klub “Vitez” iz Subotišta, obišao je Neradin i tamošnji FК “Vojvodina” i tom prilikom uručio je klubovima poklone u vidu opreme za fudbalere.

Foto: Opština Irig

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.